Meny
Permanent hårborttagning
Permanent hårborttagninag med SHR e-light i Uppsala

Vill du bli håtfri/ta bort oönskat hår permanent har du kommit helt rätt, med lång erfarenhet vet vi hur du får snabba resultat till bästa pris. Permanent hårborttagning med laser och SHR är det enda tidseffektiva sättet att permanent ta bort hår på stora ytor.

Hur bra är tekniken SHR jämfört med gamla IPL?

Du som har testat den vanliga hårborttagning med IPL eller diode laser vet vilken smärta man går igenom för att bli av med det oönskade håret. Med vår SHR e-light kommer du knappt känna något tack vare maskinens smarta teknologi. SHR - är en ny teknik för permanent hårborttagning med en svepande framgång. Arbetsteorin är att värma dermis och att komma upp till en måltemperatur gradvis, vid den måltemperatur, skadar den hårsäckarna och förhindrar återväxt effektivt, samtidigt undviker skador på omgivande vävnad. En hög repetitionsfrekvens vid enstaka pulser levereras djupt in i dermis, uppnår hög medeleffekt och terapeutiskt effektiv värmeutveckling.

Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° Celsius och dör.

Temperaturen i hårrötterna bestäms av laserljusets dos. För att uppnå ett optimalt resultat med minsta möjliga risk för biverkningar är det viktigt att anpassa dosen till hud- och hårfärgen. I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada mycket liten. SHR inbyggda kylsystem kyler nämligen ned själva huden under behandlingen.


Vad är permanent hårborttagning?

Permanent hårborttagning är en metod där man med hjälp av laser tar död på hårsäckarna så att dessa inte längre producerar hår. Inuti ditt hår finns melanin. Håret innehåller olika mängd melanin vilket skapar dess färg. Färgen drar till sig laserljuset och då skapas värme. När håret och hårsäcken blir tillräckligt varma skadas hårsäcken och kan då inte längre producera nytt hår.

FÖRDELAR med SHR:

Lämplig för alla hudtyper
Hög repeterande hastighet
Hög effektivitet
Hög medeleffekt
Tre våglängder som skjuts ut i varje skott
Färre behandlingar ca 4-8 beh samt bättre snabbare resultat
Inbyggd kylsystem , smärtfritt


Gör det ont?

Nej, gör det inte ont. Parallell kontakt av kylteknik kyler ner huden under behandlingen och maskinens smarta teknologi resulterar i bekväm behandling för dig.

Hur lång tid tar det?

SHR modulen har en stor punktstorlek som gör att man snabbt kan behandla större områden samtidigt som den ger det mest effektiva hårborttagning som finns på marknaden.

Hur många behandlingar behövs?

Alla hårsäckarna går igenom olika växtperioden. Det aktuella behandlingen påverkar hårsäckarna som är i växtfas . Vilande hårsrå måste gå över till växtfasen innan de kan behandlas effektivt. Av denna anledning måste behandlingen upprepas tills alla hårsäckar ha passerat genom den växande fasen. Faktorer som spelar in för hur många behandlingar man behöver är bland annat hårfärg, hudfärg och tjocklek på hårstrån. Dina grundförutsättningar samt ärftliga faktorer är därmed avgörande för hur många behandlingar som krävs. Även hormonella förändringar i kroppen påverkar resultatet.

Vanligtvis sker behandlingarna med 4-8 veckors mellanrum. Det beror på hur snabbt ditt hår växer och så snart du har fått nytt hår kan du göra en behandling.

Innan behandlingen

Eftersom det är hårsäcken man vill åt och förstöra är det viktigt att raka sig med rakhyvel innan behandling. Dock ska man inte vaxa eller plocka eftersom det är genom malaninen i hårstrået som värmen leds in i hårsäcken. Man ska också undvika att sola innan och efter behandlingen för bästa resultat även om SHR är mycket säkrare än andra metoder när man är brun eller mörkhyad.

Komplikationer eller biverkningar?

Komplikationer är mycket sällsynta och beror också till stor del på hur känslig din hud är samt hur mycket pigment du har. Du blir röd och kan även bli lite svullen efter behandlingen. Detta brukar lägga sig på någon eller några timmar.

Hur går behandlingen till?

Vi börjar med att lägga ett tunt lager gel på huden som leder laserljuset rätt. Därefter läggs laser munstycket mot huden och behandlingen börjar. Maskinen har en inbyggd kylning som gör att din hud hålls sval under behandlingen och även gör att det inte känns så mycket. Laserpulserna går väldigt fort och behandlingen av armhålor är klar på bara några minuter.

Vilka områden kan man göra permanent hårborttagning på?

Du kan behandla alla ytor på kroppen, såsom ansikte, ben, bikini, rygg, mage, svank, bröst, armhålor, etc. På laserklinikcenter är Permanent hårborttagning ett av våra största och viktigaste områden och vi satsar på noggrannhet, renlighet, högsta service och bra resultat.

Vi arbetar endast med högeffektiv och vetenskapligt beprövad utrustning, som SHR E-light/IPL (det absolut senaste teknologi i världen för oönskad hår) Hjärtligt välkommen att boka en tid eller konsultation hos laserklinikcenter i Uppsala så berättar vi mer.

Kontakta oss

Letar du efter något?
Följ oss
Laserklinikcenter