Meny
Injektionsbehandlingar
Fillers på vår klinik i Uppsala
Fillers används för att fylla veck, fördjupningar och fåror som inte beror på muskelaktivitet, dvs inte kan korrigeras alls eller tillräckligt effektivt med Botox. Moderna fillers av hög kvalité består av hyaluronsyra, en i kroppen naturligt förekommande sockerart som binder ca 6000 gånger sin vikt i vatten. Som en ”bieffekt” blir därför huden kring injektionen mjukare och fylligare på grund av att den kraftfulla återfuktningen stimulerar produktionen av kollagen i huden. Denna bieffekt utnyttjas också på olika sätt. En annan god egenskap hos hyaluronsyra är att det allt eftersom det bryts ner i huden i stort sätt behåller sin volym ända tills mycket små mängder återstår. Hyaluronsyra är en icke-permanent filler, dvs den bryts ner och försvinner ur kroppen precis som kroppens egen hyaluronsyra omsätts.

Användningsområden för fillers
De vanligaste användningsområdena för fillers är läppförstoring och omformning, utfyllnad av vecken mellan näsvinge och mungipa, (”nasolabialfåror”), borttagande och lyft av ”sura mungipor” och linjer från mungipa ner mot hakan (”marionettlinjer”), utfyllnad av tårringar, (”tear troughs”, dvs hålighet under ögonen som ger mörka skuggor) och örsnibbar, korrigering av näsa och näsrygg, ifyllande av tunna rynkor mellan ögonbrynen, borttagande av så kallade ”sovlinjer” (veck i huden som anses uppkomma pga sovställningen), ifyllnad av kindveck vid sidan av munnen (”skrattveck”), utjämning och skulptur av käklinjen, accentuering och förhöjning av kindben och insjunkna tinningar. Många av procedurerna görs i kombination med Botox för att ge bästa resultat.

Laserklinikcenter använder olika fillers i vissa lägen beroende på det individuella behovet, önskade behandlingsresultatet och kundens eget önskemål. Vi har full kompetens att vid specifika behov och önskemål behandla med andra hyaluronsyrafillers som t ex Restylane, Teosyal, Esthélis och Stylage, men även idag mer sällan använda fillers som Radiesse och kollagenbaserade fillers som Evolence.

Kontakta oss

Letar du efter något?
Följ oss
Laserklinikcenter