Meny
Tandblekning 60 min med plasmaljus
Vill du få 7 nyanser vitare tänder på bara 60 minuter?

Vår utrustning är en säker, snabb och kostnadseffektiv metod för tandblekning som förbättrar färgen på tänderna. Det räcker med en timmes behandling för att du ska få märkbart vitare tänder i flera år. Med ett ofarligt plasmaljus och en skonsam gel kan man bleka tänderna i genomsnitt sju nyanser ljusare enligt VitaPan/VitaClassics tandskala.

De flesta munvårdsprodukter som idag marknadsförs som lågbudget “whitening”-produkter i butiker, har ingen bevisad effekt. De fåtal produkter som har en faktisk whitening effekt brukar uppnå detta genom en hög slipfaktor. Detta är något som skadar tändernas emalj och ska därför inte användas under någon längre period. Vår utrustning liksom BrilliantSmiles munvårdsserie löser upp ytliga missfärgningar med hjälp av aktiva ingredienser och har ingen skadlig slipverkan. Studier som bevisar de aktiva ingrediensernas effekt finns väl dokumenterade. Produkterna är helt säkra för emaljen och skall användas varje dag för ett friskare vitare leende.

TANDBLEKNING HEMMA ELLER HOS OSS?

Tandblekning själv eller professionell tandblekning med WhiteSmile Att bleka tänderna kan man göra på flera olika sätt. Med varierande resultat. I artikeln beskrivs plasmaljusblekning och hemblekning. Plasmaljusblekningen är avsevärt skonsammare än lasern och minimerar chanserna för tillfälliga biverkningar, såsom ilningar och isningar.

MISSFÄRGADE TÄNDER

De allra flesta människor har någon form av missfärgning på sina tänder. Mat, kaffe, te, vin, läsk och givetvis snus och rökning sätter sina spår. Viss medicinering och vissa sjukdomar kan missfärga tänderna. En olycka kan orsaka missfärgningar på en tand eller på flera tänder för den delen. Intressant är också att ett för stort intag av fluor under förkalkningen av tänderna kan göra tänderna missfärgade. Dessutom så minskar oftast vitheten med åren och somliga av oss har mindre vita tänder redan från födseln.

VARFÖR BLEKA TÄNDERNA?

Att le och skratta är hälsobringande och ditt leende är dessutom en viktig del av det första intrycket andra människor får av dig. Tandblekning bidrar oftast inte bara till vitare tänder och ett vackrare leende utan även till en bättre självkänsla. Redan i faraonernas Egypten så blekte människan sina tänder. Sedan dess har metoderna för tandblekning utvecklats kraftigt. Idag kan de flesta få ett bländande vitt leende.

PLASMALJUSBLEKNING

Laserklinikcenter arbetar med plasmaljusblekning. Vid plasmaljusblekning används plasmaljus för att aktivera blekningsgelen. Plasmaljusblekning innebär att man använder sig av noggrant sammansatta och milda preparat i kombination med välbalanserad ljusstyrka. Normalt sett behöver inte heller patienter som bleker sina tänder med plasmaljus återkomma för upprepade behandlingar. Blekning med plasmaljus ger mycket bra resultat.

TANDBLEKNING SJÄLV MED WHITENING TANDKRÄM

En enkel metod för tandblekning hemma är tandkräm. Whiteningtandkrämer bör innehålla aktiva ingredienser för att på ett säkert sätt ta bort ytliga missfärgningar utan att ha en skadlig slipverkan. Aktiva ingredienser kan vara karbamidperoxid, enzymer eller pyrophosphate. Det vanligaste är att tandkrämer istället har en slipande verkan som slipar bort ytliga missfärgningar. Det är billigare att tillverka tandkräm med hög slipverkan istället för aktiva ingredienser och därför väljer många tillverkare att producera whiteningtandkrämer med hög slipverkan. Dessa tandkrämer är inte lämpliga att använda varje dag då det vanligtvis uppstår en mindre skada på emaljen vid användning av en starkt slipande tandkräm. Dessa typer av tandkrämer är lätta att hitta i butikshyllorna i Sverige. Tandkrämer med Karbamidperoxid säljs inte i Sverige och har dessutom en försumbar effekt på missfärgningar pga den korta exponeringstiden. Karbamidperoxid behöver lång exponeringstid för att fungera. Längre tid än 20 minuter. Vi borstar normalt tänderna i 1-2 minuter vilket inte räcker för att karbamidperoxiden ska hinna aktiveras. En whiteningtandkräm innehållande enzymer, pyrophosphate och zink citrat eller andra aktiva ingredienser som motverkar missfärgningar är däremot en effektiv och säker metod för att hålla ytliga missfärgningar borta från tänderna. Whiteningtandkrämer som fungerar påverkar inte missfärgningar som sitter inne i tänderna utan enbart missfärgningar som sitter på ytan av tänderna.

HEMBLEKNING GENOM INTERNET

Då det gäller billiga kurer som man kan beställa över Internet bör man vara extra försiktig. Det är inte ovanligt att preparaten kan vara direkt skadliga för dina tänder. Hemblekning ger i 70% av fallen biverkningar. Dessa kan bestå i tandköttsskador alternativt ilningar och isningar i sådan utsträckning att behandlingen måste avbrytas.

Just nu endast 1500 kr per behandling. Ord. pris: 3000 kr.
Välkommen att ringa oss för att boka då det är ganska fullbokad just nu

Kontakta oss

Letar du efter något?
Följ oss
Laserklinikcenter