Meny
Tatueringsborttagning
Tatueringsborttagning med laser

Det finns ett brett utbud av tatueringborttagnings metoder ute som dermabrasion (skrubba bort hudlagren), TCA (som är en syra som avlägsnar lager av hud), excision (skära tatueringen ut) och naturligtvis laser som förbrukar energi för att bryta ner färgpartiklarna.

Hur fungerar det?

Tatueringsborttagning med laser går ut på att man använder laserljus som då bryter bläcket på tatueringen i små bitar. Dessa små bitar är sen lätta för kroppen att absorbera och gör det möjligt för bläcket att tas bort av kroppen själv. Q switched Yag Laser undviker att skada huden när du tar bort tatuering, till skillnad från andra metoder för tatueringborttagning.

Vem är en kandidat?

De flesta hudtyper utom mycket mörkhyade. Patienter med solbränna bör vänta tills deras solbränna bleknar innan de kan genomgå denna behandling.

Vad kan jag förvänta mig?

Minskning eller borttagning av fula födelsemärken som i hög grad kan förbättra en känsla av självförtroende och självkänsla.

Säkerhet & Biverkningar

Denna behandling har en mycket stark meritlista för säkerhet och precision. Bruna fläckar blir något irriterad för ett par dagar till en vecka. Biverkningar är sällsynta och i allmänhet tillfälliga.

Återhämtningstid

Ansiktsområde kan ta några dagar, medan kropp, händer och övriga områden som behandlas återgåg till sin normala status nästa dag.

Gör det ont?

Nd: YAG-laserbehandling orsakar en liten sting. Bedövning behövs inte för de flesta patienterna; men de med mycket känslig hud kan använda en bedövande kräm 30 minuter före ingreppet, om så önskas.

Innan behandlingen

Undvika överdriven solexponering. Undvika garvning för en månad innan din behandling.

Hur många behandlingar behövs?

Det beror framförallt på hur djupt tatueringen sitter och även färgen på tatueringen är avgörande. Mörka och blå färger är generellt lättare att ta bort medan röda och gröna kräver fler behandlingar. Man bör räkna med minst 5 behandlingar.

Efter behandlingen

Tvätta området med en mild tvål och klappa försiktigt torrt.
Använd en lugnande fuktighetskräm till huden.
Undvik överdriven solexponering och garvning en vecka efter behandling. Överväg att använda solskyddsmedel.

Kontakta oss

Letar du efter något?
Följ oss
Laserklinikcenter